8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Goed product: flesvoeding van geitenmelk

Goed product: flesvoeding van geitenmelk

Borstvoeding geven is het beste voor je kindje. Maar soms lukt (volledige) borstvoeding niet en kies je voor flesvoeding als aanvulling of als vervanging. Pure Goat Company’s biologische flesvoeding van geitenmelk biedt dan een goed alternatief.

De Pure Goat Company is opgericht door Frank en Rogier. Hun missie? Producten ontwikkelen die goed zijn voor baby’s én voor de wereld. Ze maken flesvoeding op basis van geitenmelk voor jouw baby en peuter: biologisch, Nederlands en zonder onnodige toevoegingen.

Hun bedrijf lanceerde recent drie soorten biologische flesvoeding: voor pasgeborenen tot zes maanden (zuigelingenvoeding 1), voor baby’s van zes maanden tot een jaar oud (opvolgmelk 2) en opvolgmelk voor kindjes vanaf tien maanden (opvolgmelk 3).

Fles vol voeding

Hun flesvoeding zit bomvol met biologische volle geitenmelk. Daar worden trouwens nog gebruikelijke extra voedingsstoffen aan toegevoegd, zoals ijzer. Daardoor weet je zeker dat je kindje alles krijgt dat nodig is om gezond te groeien. Het bedrijf heeft daar nog een schepje bovenop gedaan met GOS (deze vezels stimuleren de groei van goede bacteriën in de darmen) en omega-3 DHA uit algen. Verder zitten er geen onnodige toevoegingen in, zoals maltodextrine, plantaardige olie uit de tropen, of visolie van Tonijn. Of zoals Frank en Rogier het zelf zeggen: we hebben niets toegevoegd, dat niets toevoegt.

Biologisch voor je baby

De geitenmelk voor de flesvoeding komt uit Nederland (en een klein stukje over de grens) en de rest van de (biologische) ingrediënten komt uit Europa. De producten zijn vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten en kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. De geitenmelk komt van relatief kleine boerderijen met ruime stallen. De dieren kunnen er ook naar buiten en ze krijgen uitsluitend biologisch voer. Net als onze andere ingrediënten, wordt de melk gemaakt door mensen die bewust kozen voor een duurzame, biologische manier van produceren. 

Voor meer informatie kijk je op hun site. Of kom gezellig naar het In de wolken Festival? Daar wachten zoveel leuke stands, merken en producten op je! Boek hier snel je kaarten!

Ook interessant?