8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Hoezenwalhalla voor babymeubels

Hoezenwalhalla voor babymeubels

hoedenwalhalla
Wipstoeltje, autostoel, kinderstoelen: er is geen babyproduct dat niet opfleurt van de handige hoezen van Ukje. Bijkomend voordeel: er mag gewoon geknoeid worden en je kunt de meubels precies zo stylen dat ze perfect bij je interieur passen.

Zoals veel andere bedrijven is ook Ukje ontstaan vanuit eigen ervaring. Een paar jaar geleden kregen Sifra en haar man namelijk hun eerste kindje. Ze tikten een handige wipstoel op de kop, maar die was wat verwassen en had een lelijke, vale donkerblauwe kleur. Het huis werd rommelig met al die verschillende meubeltjes. Ook zat de wipstoel om de haverklap onder de smurrie. Dus bedacht Sifra de wipstoelhoes. Van roze canvas nog wel, helemaal zuurstokroze. Het resultaat mocht er zijn. 

Handige hoezen

De hoes die ze bedacht stond mooi en bleek heel praktisch. Knoeien was ineens niet zo erg meer. Na de wipstoelhoes volgden ook het boxkleed, de newbornhoes en de autostoelhoezen. Nu ruim acht jaar later is Ukje uitgegroeid tot het hoezenwalhalla voor babymeubilair. Samen met haar team ontwerpt Sifra regelmatig nieuwe hoezen, vaak op verzoek van ouders die op zoek zijn naar een hoes voor een bepaald product.

Prachtige prints

De stoffen met prachtige prints die ze gebruiken zijn lekker zacht, prettig voor je baby. Je kindje mag lekker knoeien, waardoor kleintjes op hun gemak kunnen leren eten. Geen gedoe met poetsessies: gewoon even de hoes in de wasmachine of een doekje erover, klaar is kees. Zo’n hoes is ook nog eens goed voor het milieu. Als je een hoes voor kindermeubeltjes gebruikt, voorkom je slijtage of je knapt er een tweedehands exemplaar mee op.

Tof hè?

Goed bezig

Ukje is een goed bedrijf. Dan bedoelen we dat ze duurzaam en verantwoord ondernemen. De snijresten van de stoffen worden bijvoorbeeld gerecycled tot vilt. Daarmee maken ze nieuwe producten. De verzendzakken die het bedrijf gebruikt, zijn composteerbaar. Dat scheelt een heleboel plastic. Handig! Daarnaast krijgen hun naaisters een eerlijk loon en hun medewerkers een maand extra zwangerschapsverlof. For a happy family. En ze doneren 1 procent van onze omzet aan het goede doel Compassion. Daardoor krijgen er nu achttien kinderen in Peru onderwijs, eten en gezondheidszorg. Hun droom? Drieduizend sponsorkinderen in 2030! Zodat zij een diploma halen, werk krijgen en hun kinderen een goede toekomst kunnen geven.

Ben je erbij?

Je vindt Ukje natuurlijk ook op het In de wolken Festival. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?