8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Kindermaten: zo weet je welke maat jouw baby heeft

Kindermaten: zo weet je welke maat jouw baby heeft

kledingmaat
Ieder kledingstuk valt anders en geen enkele baby of kleintje heeft dezelfde bouw. Hoe weet je nu welke maat past bij jouw kindje? Dankzij dit handige advies twijfel je niet meer en kies je in de winkel voortaan feilloos voor een shirtje of broek dat past.

Maten zijn eigenlijk niet meer dan een algemene richtlijn voor een gemiddeld kind. Maar gemiddelde kinderen? Die bestaan natuurlijk niet. Ieder kind is anders en heeft net als elke volwassene een ander figuur en dus een andere maat. Het ene kindje is lang en smal gebouwd en past al snel een maat voor oudere kinderen. Het andere kind is kleiner of ronder en heeft daardoor een andere maat nodig. 

Maten op basis van leeftijd

Vaak zijn maten gebaseerd op leeftijd van een kind. In deze tabel zie je duidelijk welke Nederlandse maten daarbij horen:

0 – 3 maanden = maat 56/62

3 – 6 maanden = maat 68/74

6 – 12 maanden = maat 74/80

12 – 18 maanden = maat 80/92

18 – 24 maanden = maat 92/98

2 – 3 jaar = maat 98/104

4 – 5 jaar = maat 104/110

6 jaar = maat 116

Maat op basis van lengte

Maar, zoals we zeiden: gemiddelde kinderen bestaan niet. Een slimme tip voor passende kledingstukken is om goed te kijken naar de lengte van jouw kind. Een kindje van ongeveer een meter groot past maat 98 en maat 104. Heeft jouw kindje bijvoorbeeld billen of een lekker buikje, kies dan voor die laatste maat. Grote kans dat dit beter valt en een stuk lekkerder zit. Let daarnaast op uit welk land het merk komt. Zo vallen Spaanse merken -voor Nederlandse kinderen- vaak kleiner. 

Speels, stoer en stijlvol: dé tip voor kinderkleding

Goed. Nu je weet welke maat je nodig hebt, hebben we ook een tip voor een te gek kledingmerk. Ken je Pimsa al? Dat is een Nederlands unisex label voor kindermode voor kinderen van nul tot zes jaar jaar. Hun ontwerpen zijn minimalistisch met een twist. Zachte kleuren, een comfortabele pasvorm, het gebruik van duurzame stoffen en unieke prints zijn kenmerkend voor het label.

Voor kleine wereldreizigers

Hun herfst- en wintercollectie 2019 is vers van de pers. Little Nomads is gebaseerd op de reis van het leven. Van de eerste stapjes tot het beetje bij beetje ontdekken van de wereld om je heen met al zijn prachtige plaatsen en verschillende culturen die daar bij horen. Sommige details van kledingstukken uit de collectie zijn een moderne versie van de kleding en de patronen die werden gebruikt en gedragen door de nomaden. Het gebruik van decoratief fluweel, geweven band en verschillende kleurencombinaties in een kledingstuk verwijzen naar de nomaden.

De collectie is speels en stijlvol. De kledingstukken zijn gemaakt van prachtige hoogwaardige stoffen. Het kleurenpallet bestaat uit volwassen herfst- en wintertinten zoals donkergroen, oranje, donkerrood, donkerblauw en grijsblauw. In de collectie vind je een fijne balans tussen statement items en basics met een twist.

Over Pimsa

Alle kleding wordt ontworpen in Nederland en op een eerlijke manier geproduceerd in Turkije of Portugal. Alle stoffen die worden gebruikt zijn getest en goedgekeurd conform Oeko-Tex Standard 100, categorie 1 voor baby’s van nul tot drie jaar. Dat houdt in dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen.

Het bedrijf is opgericht door Denise Kroes, die in 2016 het roer omgooide. Niet alleen door de geboorte van haar twee zoons Pim en Sam, maar vooral vanuit de gedachte dat het leven te kort is om niet te doen waar je van droomt. Vanuit die gedachte werd kind nummer 3 geboren: Pimsa!

Kom je ook naar het In de wolken Festival? Gezellig! Daar vind je heel veel leuke bedrijven met baby- en kinderproducten.

Ook interessant?