8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - net mama - Maandverband en tampons zonder poespas

Maandverband en tampons zonder poespas

maandverband
Beter voor jou en beter voor de wereld: Yoni maakt biologisch katoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes. Zonder plastic, chemicaliën è
n andere poespas.

 Heb jij je ooit afgevraagd waar jouw tampons van zijn gemaakt? Nee toch? De dames achter het bedrijf Yoniwisten het eerst ook niet, maar ontdekten dat in de meeste menstruatieproducten plastic en chemicaliën zitten, zoals parfum. Deze materialen kunnen ervoor zorgen dat je vulva en vagina geïrriteerd raken en jeuken. En sommige andere producten zijn gemaakt van gewoon katoen, het meest intensief bespoten gewas ter wereld. Dit verbaast hen, aangezien je deze producten gebruikt in en rondom je vagina, één van de meest absorberende delen van je lichaam.

Natuurlijke bescherming

De producten van Yoni zijn daarom juist gemaakt van biologisch katoen, omdat het geteeld wordt zonder gebruik van schadelijke pesticiden. Zo ben jij dus 100% natuurlijk beschermd. Biologisch katoen is de vulva vriendelijke keuze. Het is ademend en het vermindert het risico op irritatie in één van de meest absorberende en gevoelige delen van je lichaam. Het voelt zacht en is biologisch afbreekbaar.

Wat er in zit, staat er op

Op de verpakking van de producten van Yoni staan altijd de ingrediënten vermeld, zodat jij een bewuste keuze kunt maken. Het bedrijf vindt namelijk dat iedereen het recht heeft om te weten waar hun intiemste producten van gemaakt zijn. Dit klinkt normaal, maar dat is het in de praktijk niet. Bedrijven zijn namelijk niet verplicht hun ingrediënten op de verpakking te vermelden. Vaak weten vrouwen daarom niet dat hun producten van synthetische materialen zijn gemaakt.

Geen tijd voor taboes

Wendelien en Mariah, de oprichters van Yoni, zijn vrouwen met een missie. Ze willen dat alle meisjes en vrouwen kunnen weten waar hun tampons en maandverband van gemaakt zijn. En ze willen vrouwen -en iedereen die het weten wil- alle ins -and outs te vertellen over de vulva. Samen praten ze hier open en bloot over zodat ze het taboe doorbreken. Ze noemen het beestje bij haar  naam. Daarom zeggen ze nooit intieme zone of daar beneden. Nope. Zij zeggen gewoon vagina en vulva.

Jij komt toch ook naar het In de wolken Festival? Daar vind je de dames van Yoni natuurlijk ook.

Ook interessant?