8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Masterclass: Huil-college; wat kun je doen om je baby te troosten?

Masterclass: Huil-college; wat kun je doen om je baby te troosten?

huilen

Babyhuil-les: zo zorg je voor een gezonde hechting

Huilen heeft voor een baby twee belangrijke functies. Ten eerste is het een manier om zich te uiten. Op een andere manier lukt dat namelijk nog niet. Baby’s huilen als ze honger hebben, het te warm of te koud hebben, als ze moe zijn, er een boertje dwars zit, als ze krampjes hebben, een vieze luier, tandjes krijgen of gewoon even geknuffeld willen worden. 

Hechting door troosten

Aan jou als ouder de schone taak om uit te zoeken welke huil waarvoor staat. Hoe lastig dit soms ook is, het heeft belangrijke functie. Door te huilen doet een baby namelijk beroep op jouw inlevingsvermogen. Door hem te geven wat hij op dat moment nodig heeft (zoals honger, slaap of troost), help je mee aan een gezonde hechting. Waarom je baby huilt, en wat je kunt doen om hem te troosten bespreekt Marielle Beckers in haar masterclass.
Hoe kun je als ouder herkennen of je baby huilt omdat hij moe is, of omdat er iets anders aan de hand is? Wat is hechting nu precies, en hoe zorg je voor een gezonde hechting met je kind?

De masterclasses op het In de wolken Festival kosten niets extra, als bezoeker kun je deze kosteloos bijwonen.
Reserveer wel even je plaats voor de masterclass, dan ben je verzekerd van een plekje.

Wie is Marielle?

Marielle Beckers is orthopedagoog en werkzaam in haar eigen psychologen/pedagogen praktijk in Amsterdam. Naast haar theoretische kennis en professionele ervaring heeft ze veel praktijkervaring. Marielle is moeder van 7 kinderen en heeft tevens 10 jaar lang jonge pleegkinderen, veelal baby’s, voor korte tijd opgevangen.

huil

Ook interessant?