8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - programma - Nijntje proeverij: raad welke groente en fruit er zijn verstopt

Nijntje proeverij: raad welke groente en fruit er zijn verstopt

Nijntje
Eten is niet voor ieder kind de meest favoriete bezigheid. Bij sommige kinderen is het elke dag weer een sport om iets van groente de mond in te krijgen. Chef-kok Samuel Levie kent de beste tips en tricks om de maaltijd leuk te maken, en groente zelfs tot lievelingseten van je kind te bombarderen.

Proeven maar!

Tijdens de nijntje proeverij maakt Samuel allerlei lekkere hapjes klaar uit zijn nieuwe nijntje kookboek ‘eten met nijntje’. Aan jou en je kind de uitdaging om te proeven welke groenten en fruitsoorten er verstopt zitten in het eten. In het kookboek vind je overigens gerechten die je in een handomdraai maakt, gezond, voornamelijk vegetarisch en bovenal erg lekker zijn. Voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters.

De proeverij op het In de wolken Festival kost niets extra, als bezoeker kun je deze kosteloos bijwonen. Reserveer wel even je plaats voor de proeverij, dan ben je verzekerd van een plekje.

Wie is Samuel?

Samuel Levie stond tien jaar lang als chef-kok achter de pannen en is onder andere columnist bij Het Parool, worstenmaker bij Brandt & Levie en schrijver van het kookboek We Eten Thuis. In 2019 verscheen het kookboek eten met nijntje van zijn hand. Hij is de oprichter van het Slow Food Youth Network, dat zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, en co-founder van Food Cabinet. Dankzij zijn duurzame initiatieven stond Samuel in de Food100 (2017) en in de Trouw Duurzame 100 (2016).

Fotografie: Jeroen van der Spek 

Ook interessant?