8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Prijswinnend product: dit lakentje laat je baby rustig slapen

Prijswinnend product: dit lakentje laat je baby rustig slapen

feddekees

Het innovatieve lakentje Nunki van het bedrijf Fedde&Kees heeft al meerdere prijzen gewonnen. Niet zo gek, want het lakentje geeft je kleintje geborgenheid en laat hem of haar rustig slapen. 

Lakentje Nunki is ontwikkeld door Frederieke Meihuizen, eigenaar van Fedde&Kees. Frederieke, zelf moeder van vier kinderen, zocht na de geboorte van haar kleintjes tevergeefs naar een product dat voldoende geborgenheid gaf, veilig was en gemak bood bij het instoppen. Dat product was er niet. ‘Omdat ik onrustige slapers had die ons regelmatig wakker hielden en ik daar geen oplossing voor kon vinden, ben ik zelf maar gaan ontwerpen. De frustratie om iedere nacht er uit te moeten om de huilende kleintjes weer in te stoppen was een enorme inspiratiebron voor mij om iets nieuws te ontwikkelen dat werkelijk helpt bij het slapen.’

Lakentje om lekker slapen

Nunki is een speciaal ontwikkeld lakentje voor baby’s. Het zorgt voor een rustgevende druksensatie op het borstje van de baby. Daarnaast geeft het voldoende bewegingsvrijheid en zorgt het voor het eenvoudig instoppen van je kleintje. Het is makkelijk aan te passen aan de lengte van jouw baby. 

Het is een fijne manier om te voldoen aan de richtlijn om een baby strak in te stoppen en op de rug te laten slapen. Als je Nunki direct na de geboorte gebruikt, raakt je baby gewend aan deze rustgevende wijze van slapen. De kans dat jouw kindje een onrustige en beweeglijke slaper wordt, is zo aanzienlijk kleiner. In veel gevallen kan Nunki inbakeren voorkomen. 

Kind kan de was doen

Het product is makkelijk in gebruik. Het lakentje bestaat uit een combinatie van twee soorten textiel, tricot voor het bovengedeelte en katoen voor de onderkant. Met klittenband bevestig je het lakentje aan het matras. Met een rits maak je het lakentje makkelijk open en dicht. 

In dit filmpje zie je precies hoe het werkt:

Nunki wordt in vier maten geleverd: voor een wieg, co-sleeper, ledikantje en doorgroeibedje. Alle maten zijn in vijf hippe kleuren te verkrijgen.

Prijswinnaar

Het bedrijf werd trouwens in 2018 opgericht, maar dit geniale product bleef niet lang onopgemerkt en won al verschillende prijzen. Zo kreeg het laatst nog de innovatieprijs van Kind+Jugend in de categorie textiele producten. Dat is een toonaangevende internationale beurs op het gebied van baby- en kleuterartikelen In Keulen.

Voorlopig is Nunki te verkrijgen via de webshop www.feddekees.nl, maar je vindt Frederieke en haar product natuurlijk ook op het In de wolken Festival. Jij komt toch ook?

Ook interessant?