8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Sabbelveilige babyessentials

Sabbelveilige babyessentials

sabbelveilig
Boro*Mini is een natuurlijk, duurzaam en sociaal babylabel. Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen en worden geverfd met natuurlijke stoffen. Dat geeft niet alleen heel mooi resultaat, maar het is ook nog eens sabbelveilig.

Het bedrijf kleurt het textiel namelijk met plantaardige verf, bijvoorbeeld van indigo en galappels. De meeste kleding wordt synthetisch geverfd. Het natuurlijke verfproces is een veilig, non-toxisch en duurzaam alternatief voor synthetische verfstoffen, omdat de verfstoffen afkomstig zijn van planten, wortels en mineralen en dus biologisch afbreekbaar zijn. Fijn voor een kwetsbare babyhuid. De producten van Boro*Mini zijn zo veilig dat sabbelen geen enkel probleem is.

Natuurlijk verfproces

Groen is trouwens de moeilijkste natuurlijke kleur om te maken. Na heel veel experimenteren is het het bedrijf dan (eindelijk) gelukt. Het verven met planten en mineralen brengt regelmatig grote uitdagingen met zich mee, zoals het maken van groen dus. In het natuurlijke verfproces is het namelijk niet mogelijk om de juiste kleur van tevoren te mengen, het mengen van de kleur gebeurt op de stof. Dit betekent: eerst in een bad met reseda (geel) en daarna in een bad met indigo (blauw) waarbij een seconde te lang of te kort in het bad al van grote invloed op de kleur kan zijn. Een magisch proces dat vraagt om geduld en heel veel testen voor het beste resultaat.

Vers van de pers

De collectie van Boro*Mini wordt binnenkort uitgebreid met een nieuw praktisch product: de hydrofiele badcape voor baby’s. De cape komt in vier natuurlijke kleuren, Indigo Blue, Madder Pink, Sunny Grey en Teal Green. Daarnaast wordt ook de collectie, hydrofiele doeken, dekens en slabbers uitgebreid met natuurlijke uni-kleuren. Dit maakt de baby essentials van het merk nog makkelijker te combineren.

Sociaal 

Alle producten worden met de hand gemaakt in hun sociale productieatelier waar een speciaal opleidingstraject wordt aangeboden aan langdurig werkzoekenden en statushouders. Zij leren er ambachten als naaien, zeefdrukken en plantaardig textiel verven. Daarnaast kunnen ze er werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, zoals het leren van Nederlands.

Ben je erbij?

Je vindt Boro*Mini natuurlijk ook op het In de wolken Festival. Daar zijn de nieuwe producten en de natuurlijke kleur groen te bewonderen. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?