8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Waarom het gebruiken van een wieg zo’n goed idee is

Waarom het gebruiken van een wieg zo’n goed idee is

wieg
Kleintje op komst? Hoera! Een prachtige periode waarin je niet alleen vast veel gaat genieten, maar ook het nodige moet inslaan aan babyspullen. Zoals een babybedje bijvoorbeeld. Twijfel je nog tussen een wieg of ledikant? Na het lezen van dit stuk vast niet meer. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het gebruik van een wieg brengt veel voordelen met zich mee. Het verschil tussen een wieg en een ledikant? Een ledikant gebruik je meestal op de babykamer en een wieg zet je bij jou in de slaapkamer. Die laatste is vaak wat kleiner en heeft minder ruimte nodig. Misschien moet je even een nachtkastje aan de kant zetten of je bed een stukje opschuiven, maar een wieg op je slaapkamer brengt de volgende voordelen met zich mee.

1. Een wieg is meestal kleiner en blijft vaak beter warm. Ook de lichaamstemperatuur van je baby blijft zo beter op peil en dat bevordert groeien. 

2. Een wieg kan een baby een behaaglijk en veilig gevoel geven. In een baarmoeder was het tenslotte ook niet zo groot.

3. Als de wieg naast je bed staat, kan hij of zij je horen en ruiken. Je baby merkt dat je in de buurt bent. Dat stimuleert de hechting tussen jou en je kleintje. Daarnaast leer je hem of haar sneller kennen. Je kindje maakt bijvoorbeeld door middel van geluid duidelijk wat er aan de hand is. Die verschillende klanken ga je zo vanzelf herkennen.

4. Wil je borstvoeding geven? Dan is je baby al lekker dicht bij je en hoef jij ’s nachts je warme bedje niet uit.

5. Omdat je in de buurt bent van je baby kan je sneller reageren op het gedrag van je kindje, bijvoorbeeld bij verslikken of spugen.

6. Als je net bent bevallen, of in het geval van complicaties, dan is het fijn als je je bed niet uit hoeft om je baby op te pakken.

7. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat samen slapen de band tussen jou en je baby versterkt. Niet zo gek, want het is ook wel heel gezellig, zo samen op je roze wolk.

Een wieg huren

Als er een kleintje op komst is, moet je veel spullen aanschaffen voor je kleine wonder. Wist je dat je een wieg ook kan huren? Op deze manier slaapt je baby lekker dichtbij en bespaar je ook nog eens geld. Met huren blijf je namelijk onder de verkoopprijs. Daarnaast is het goed voor het milieu. Als je een wieg huurt, hoeven er minder exemplaren gemaakt. Dat helpt weer mee aan een duurzame en betere wereld. En als je klein behuisd bent, is het ideaal als je h’m straks ook weer de deur uitkan doen.

Enthousiast geworden? Kijk eens op de site van Wieg Huren. Al jaren verhuren zij heel veel verschillende soorten wiegen. Ze kunnen je als geen ander advies geven over welke wieg het beste bij je past. Al hun exemplaren voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen en als je er eentje huurt, zit alles erbij. Denk aan een matrasje, lakentje en dekens. Ze werken nauw samen met verloskundigepraktijken en kraamzorgorganisaties door het land.

Ben je erbij?

Op het In de wolken Festival vind je ook een stand van Wieg Huren. Het bedrijf neemt verschillende wiegen mee, maar ook babynesten en andere leuke spullen. Bestel snel je kaarten en kom naar het In de wolken Festival!

Ook interessant?