Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022! Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022!
Home - net mama - 6 duurzame musthaves voor je kleintje

6 duurzame musthaves voor je kleintje

Kiezen voor duurzame babyitems wordt steeds makkelijker met zoveel mooie duurzame merken op de markt. Dus ben je op zoek naar mooi, praktisch en duurzaam dan wil je deze ecofriendly toppers niet missen. Zeker niet nu ze ook allemaal geweldige aanbiedingen op het In de wolken Festival doen.

Dusq
Dusq is een slow fashion merk en maakt duurzame babykleding en accessoires van hoge kwaliteit. Zo is net deze superleuke capsule collectie gelanceerd. Stoere truien, babybroekjes, T-shirts voor 0 – 8 jaar. De items blijven mooi en kan je doorgeven aan een tweede (of derde!). Plus: het canvas in de producten wordt gemaakt van gerecycled PET , een grondstof op aardoliebasis dat over de hele wereld wordt gebruikt in plastic flessen en plastic verpakkingen. Door het opnieuw te gebruiken komt het niet in de oceanen terecht. Win-win!

With a touch of Rose
Door de hele keten goed werken, daar gaat het bij With a touch of Rose om. De materialen zijn Fairtrade en GOTS gecertificeerd en als het even kan gebruiken ze restmateriaal in de productie. Ook maken ze  multi-functionele items en biedt With a touch of Rose de mogelijkheid om de slaapzak terug te sturen en een tweede leven te bezorgen bij gezinsopvang van HVO Querido.

 

EVEkids
EVEkids ontwerpt het liefst producten met meerdere functionaliteiten. Bijvoorbeeld de supertoffe, hippe én duurzame kinderbox HAP van karton. Wanneer je kleintje uit de box is gegroeid is de HAP heel eenvoudig om te bouwen tot een waar speelkasteel voor je kleine prins of prinses. Omdat de HAP volledig uit karton bestaat kan die wanneer hij helemaal op is gewoon bij het oud papier!

All about støv
Mensen blij maken zonder daarmee de wereld onnodig te belasten. Bij All about støv houden ze van mooi design, maar ook van de natuur. Daarom maken ze producten van biologische en duurzame materialen. En proberen ze zoveel mogelijk op bestelling te maken, speciaal voor jou én je baby, en verspillen ze niets. De Bellydrop is zo’n fijn item bijvoorbeeld. Het is hét zwangerschapskussen voor jou: lekker compact en toch stevig, zodat jij snel een fijne slaaphouding vindt en je makkelijk omdraait in bed.

NAME IT 
NAME IT ambieert om de meest duurzame keuze op het gebied van kindermode te zijn en tegelijkertijd betaalbaar blijven. Hun rib rompertje van biologisch katoen is een echte musthave en verkrijgbaar in meerdere kleuren en uitvoeringen. Trendy én onmisbaar in de kast van je kindje. 

Verh!p
Verh!p maakt kleding van 100% biologisch katoen onder goede productieomstandigheden. Dit garanderen ze door alleen te werken met producenten die GOTS gecertificeerd zijn. GOTS is het bekendste internationale keurmerk voor biologische kleding en textiel. De kleding van Verh!p is niet alleen heel leuk maar ook vol handigheidjes.

Bekijk de dagaanbiedingen van deze duurzame toppers en meer>>

Ook interessant?