Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022! Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022!
Home - net mama - Goed voor je kindje: spenen van 100% natuurrubber

Goed voor je kindje: spenen van 100% natuurrubber

Je hebt ze vast al eens gezien, de opvallende spenen van Dupini®. Dit Nederlandse merk maakt spenen uit 100% natuurrubber. Het is daarmee een geweldig duurzaam alternatief voor plastic en silicone babyproducten. En de spenen zijn geheel biologisch afbreekbaar. Goed voor je kind en het milieu!

Ivona Clerc-Valjak kreeg als moeder van twee kinderen het idee om Dupini op te richten. “Mijn wens is om kinderproducten op de markt te brengen welke geen schade toebrengen aan kind en milieu maar daarnaast ook praktisch zijn.” En zo bracht ze het eerste product van Dupini op de markt: fopspenen gemaakt van 100% natuurrubber.

De voordelen van natuurrubber
Dat de spenen niet van plastic of silicone zijn betekent ook dat ze vrij zijn van (kunstmatige) kleurstoffen, kankerverwekkende en hormoonverstorende stoffen, allergenen, chemische weekmakers, parabenen en PVC. De spenen zijn zachter dan de silicone variant en extra hygiënisch omdat ze uit één stuk gegoten zijn.

Gemaakt van het sap van een boom
De spenen worden gemaakt van het sap uit de Hevea Brasiliensis boom. De grondstof komt van een door de overheid gereguleerde en duurzaam verbouwde plantage uit Maleisië. De spenen worden geproduceerd in een familiebedrijf in Italië waar al generaties lang babyproducten worden gemaakt. Alle Dupini producten zijn getest en gecertificeerd en voldoen aan Europese regelgeving (EU) met betrekking tot veiligheid en gezondheid voor kinderproducten (EN 1400).

Impact before profit
Consumenten vinden het steeds belangrijker te weten waar producten vandaan komen en waarvan het gemaakt is. Dupini hoopt dat – mede door hun bijdrage – het aanbod van natuurlijke en duurzame babyproducten alleen maar zal groeien.  Het bedrijf kiest “impact before profit” en gelooft dat je een winstgevend bedrijf kunt zijn ook wanneer duurzame keuzes voorop staan.

Op naar meer
Dupini is het enige bedrijf van Nederlandse bodem die dit product zelf ontwikkelt. Binnenkort zullen er meer producten volgen welke eveneens vrij zijn van plastic en schadelijke chemicaliën. Met de producten biedt Dupini een duurzaam alternatief voor bekende plastic en silicone babyproducten.

Bekijk ook de festivalaanbieding van Dupini:
 2+1 gratis Dupini® speen met kortingscode; indewolken>>

*geldig t/m 22 oktober

Ook interessant?