8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - net mama - 4 redenen om te kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk

4 redenen om te kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk


Geitenkaas kennen we allemaal en misschien heb je ook weleens geitenmelk in het schap met zuivel zien staan. Maar wist je dat er ook opvolg- en peutermelk bestaat op basis van geitenmelk? Kabrita flesvoeding bevat allerlei goede eigenschappen en is nog lekker ook.

Eerst een open deur: borstvoeding is het allerbeste wat je je kind kunt geven, vooral in de eerste zes maanden van zijn leven. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Voor de periode na de borstvoeding kiezen steeds meer ouders bewust voor geitenmelk als opvolgmelk.

Unieke eiwitsamenstelling

Een van de redenen om voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk te gaan, is de unieke eiwitsamenstelling waar veel kinderen goed op reageren. De eiwitten in geitenmelk vormen namelijk een zachte massa in de maag, die relatief gemakkelijk door het lichaam wordt afgebroken. Hierdoor worden voedingsstoffen goed opgenomen en is het goed verdraagbaar.

Rijk aan vitamines en mineralen

Net als andere melksoorten bevat geitenmelk vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling van je kind.

Milde smaak

Als je nog nooit geitenmelk hebt geproefd, denk je misschien aan dat het echt een ‘geitensmaak’ heeft. Maar het tegendeel is waar. Geitenmelk is juist mild van smaak en veel mensen – en ook kinderen – reageren hier goed op.

Nederlandse geiten

Als je overweegt om je kind iets nieuws te geven, wil je wel weten wat de herkomst is. En terecht. De geitenmelk van Kabrita is afkomstig van een vaste groep Nederlandse geitenhouders die allemaal moeten voldoen aan diverse kwaliteitseisen. Daarnaast heeft het kwaliteitszorgsysteem ook als doel om de kwaliteit van de Nederlandse melkgeitenhouderij-sector te verbeteren. Denk aan bedrijfshygiëne, dierenwelzijn en melkwinning.

Ook interessant?