8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - net mama - 9 redenen waarom wasbare luiers een goed idee zijn

9 redenen waarom wasbare luiers een goed idee zijn

wasbare luiers

Wat nou precies de voordelen zijn van wasbare luiers? Pak er maar even een stoel bij. We hebben ze namelijk voor je op rij gezet. En de lijst is verrassend lang.

1) Je bespaart veel afval door het gebruik van wasbare luiers. Om precies te zijn: wel 260 kilo afval per jaar per kind en zo’n 52 vuilniszakken per jaar. Wasbare luiers passen perfect bij jou als bewuste ouder, als je net zo zuinig bent op het huidje van je baby als op de aarde waarop je kleine spruit leeft. 

2) Het is beter voor je portemonnee. Je bent ongeveer 480 euro goedkoper dan wanneer je wegwerpluiers gebruikt!

3) Vergeet ouderwetse beelden van vieze vierkante doeken in wastobbes. Het gebruik van een katoenen luier is zo simpel. Moderne luiers zijn heel eenvoudig te wassen. Handige, biologische afbreekbare inlegdoekjes vangen de ontlasting namelijk op. Je spoelt ze zo door het toilet! De luier verschoon je net zo snel als een wegwerpluier.

4) Luieruitslag komt minder vaak voor. Dit type luier ademt namelijk beter en is van natuurlijke materialen gemaakt.

5) Dag zware boodschappentas en dag sjouwwerk! Wie katoenen luiers gebruikt, hoeft niet meer met pakken wegwerpluiers te lopen.

6) Je kind is eerder zindelijk.

7) Heb je ’s nachts telkens een nat bed omdat zijn of haar luier lekt? Er zijn ook perfecte (wasbare) nachtluiers te koop, voor extra absorptievermogen.

8) Handig: je hebt ze altijd in huis.

9) Goed. Wasbare luiers zijn dus goedkoper, natuurlijker, duurzamer en beter voor de gezondheid. Oja, wist je dat al die leuke printjes best verslavend kunnen zijn?

Kaatje Katoen weet hoe het zit

Kaatje Katoen kan je helpen bij de overstap naar duurzame luiers. Met 25 jaar ervaring in de wasbare luiers kun je bij hen met al je vragen en uitdagingen terecht. Om je wegwijs te maken in de wasbare luierwereld, werkt de organisatie met een landelijk netwerk van consulenten, die je persoonlijk informeren en adviseren over welke luier bij jou en jullie kindje past. Geef hen je vooroordelen en zij toveren ze om naar voordelen. Naast luiers kun je er ook terecht voor wasbare billendoekjes, accessoires en natuurlijke babyverzorging. Op de site vindj e veel extra informatie.

Of kom gezellig naar het In de wolken Festival? Daar vind je de dames van Kaatje Katoen ook! Boek hier snel je kaarten!

Ook interessant?