17 t/m 19 oktober 2019 | Expo Haarlemmermeer 17 t/m 19 okt 2019 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Uniek! Ouders van Nu Theater

Uniek! Ouders van Nu Theater

Masterclasses in de Ouders van Nu Tipi

Kom luisteren naar de vele lezingen in het Ouders van Nu Theater, schuif aan bij boekpresentaties of ontmoet je favoriete momblogger. Dagelijks is er een line up van sprekers geprogrammeerd. Vanaf eind augustus vind je het programma op deze site. Het kost niets extra, je kunt even ontspannen en steekt er ongetwijfeld iets van op

Een selectie uit het aanbod

EXPERTS AAN HET WOORD

Hilde Tholen
Welkom! Ontmoet de hoofdredacteur van Ouders van Nu en hoor al het laatste nieuws. 

 “Een baby! Uuh en wat nu?”
Wat kun je verwachten in de eerste uren, dagen en weken na de bevalling? Karlijn Janssen, verloskundige en expert op Oudersvannu.nl, vertelt wat normaal is, wanneer je alarm moet slaan en waar je terecht kunt met vragen over je baby.

Alles over de huid van je baby
Dermatoloog Marjolein Leenarts geeft advies bij huidproblemen, zoals luieruitslag of een droge huid.

Opvoeden begint nu
Kinderpsycholoog Tischa Neve ontwikkelde een cursus over waar je rond opvoedgebied nu al met je partner en of alleen over na kunt denken. Want het is wel zo handig als je vooraf al van elkaar weet hoe erin staat namelijk.

Relaxed Bevallen
Actrice en presentatrice Georgina Kwakye  schreef het boek ‘Ik ga Relaxed bevallen’ voor iedereen die met minder pijn en angst wil bevallen. In deze lezing legt ze de 5 stappen uit en een aantal oefeningen uit hoe je je bevalling positief kunt ervaren met mindfulness technieken.

Alles over herstel met voeding na de zwangerschap
Sharon Looyen, oprichtster van ‘Voeding maakt je beter’, geeft 2 verschillende workshops:

  1. ze vertelt wat het beste kan eten om jouw herstel te bevorderen na de bevalling.
  2. ze geeft praktische tips voor een gezonde zwangerschap.

Vaderschap anno 2018
Veel mannen zijn niet goed voorbereid op de bevalling en het vaderschap. Dat vinden Sander de Heer en Floris Regouin. Tijdens hun cursus Papaklas, lichten ze aanstaande vaders voor over alles wat te maken heeft met baby’s. Maar wél op een mannenmanier.

Mijn eerste is niet zijn eerste
Steeds meer vrouwen worden eerst stiefmoeder en dan pas voor het eerst zelf moeder. Mariska Matakupan-Jansen geeft deze lezing speciaal voor mensen die opnieuw beginnen na een scheiding

Borstvoeding; de meest gestelde vragen 
Vanuit haar praktijk Zoete Melk begeleidt Christine Bulsing moeders bij de borstvoeding. Ze vertelt je over de voorbereiding en wat je kunt verwachten als je borstvoedig gaat geven.  

Cursus borstvoeding in 10 minuten (en 10 punten) 
Sofie van den Enk, radio en tv-presentator en schrijver van het boek De Melkfabriek, geeft een spoedcursus borstvoeding. En uiteraard kun je daarna ook haar boek De melkfabriek laten signeren. 

De poepdokter over de darmflora van je baby 
Nienke Tode Gottenbos vertelt je (van) alles over de darmflora rondom de zwangerschap, bevalling en kindertijd. Het is belangrijk om goed voor je kind en al zijn bacteriën te zorgen. Krijg praktische tips mee tijdens deze leuke en informatieve lezing! 

Wegwijs in de voedingsjungle 
In Wegwijs in de voedingsjungle nemen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen van 0 – 9 jaar.

Mama zonder man
Joyce en Scarlet, hebben sinds 2007 een relatie en hebben een persoonlijke lifestyle blog: ik vrouw van jou. Een ludieke video met een oproep voor een zaaddonor ging viral, en nu zijn ze zwanger. Op humoristische wijze vertellen ze over de hoogte- en dieptepunten van hun zwangerschap.  

15 vragen aan papa Jan Versteegh 
Presentator en columnist bij Ouders van Nu Jan Versteegh is onlangs vader geworden van dochter Lulu Keesje. Ontmoet Jan en stel hem vragen, tijdens het live-interview dat hoofdredacteur Hilde Tholen met Jan heeft over hoe het is om papa te zijn. 

15 vragen aan Lisa Wade 
Lisa Wade is presentatrice en samen met regisseur Peter Blom. Hij is vader van Grover (23), Muriel (21) en Rinke (16) en samen kregen ze dochter Simcha (3). Elke maand schrijft ze een column in Ouders van Nu over haar drukke leven. Ontmoet Lisa en stel haar vragen, tijdens het live-interview dat hoofdredacteur Hilde Tholen met haar heeft. 

Feesten met je kind 
Lisa Wade, is presentatrice en columniste bij Ouders van Nu. Ze geeft een bloemlezing van haar leukste, herkenbare columns over haar volle leven en haar kinderen. En ze leest voor uit haar boek Het hele jaar Feesten, over hoe je dat doet voorbereiden voor bijv Sinterklaas of Sint Maarten als al ‘t al zo druk hebt. 

Gelijk in Gezin 
Met de komst van je baby komt er een extra mensje in huis. Eerst hoefde je alleen rekening te houden met de behoeften van je partner. Hierdoor verandert de dynamiek in huis. Simone van Dijk, oprichter van Gelijk in Gezin, heeft als ervaringsdeskundige een puzzel bedacht voor een ouderschapsmodel,waarmee  je jezelf continue kunt spiegelen. Ben ik rustig gebleven? Was ik wel duidelijk? Heb ik wel geluisterd? Hoe blijf ik aardig! 

Het eerste gouden uur 
Een onvergetelijk moment: je baby ligt voor het eerst op je buik en herkent jouw geur en stem. Hoe leer jij straks je baby te begrijpen en zien wat hij nodig heeft? Smallsteps pedagoog Janneke vertelt je alles over de eerste kennismaking en een goede hechting. 

Makkelijk en gezond eten tijdens je zwangerschap 
In haar nieuwste boek, Oh baby!, laat Denise Kortlever zien hoe je tijdens je zwangerschap – én nog heel lang daarna – gevarieerd, makkelijk, gezond en vooral waanzinnig lekker kunt blijven eten. En wat dacht je van de ideale maaltijden om vast vooruit te koken voor in de drukke kraamtijd 

ZELF AAN DE SLAG

Down to earth: hypnobirthing
Ervaar wat er komt kijken bij hypnobirthing. Marijn van der Zwaard begeleidt ouders vanuit haar eigen bedrijf Heybabycoaching.nl bij de fysieke en mentale voorbereiding op de geboorte van hun baby.

Bekkenfysiotherapie
Zwangerschap en de bevalling zijn risico’s op het ontwikkelen van bekken en bekkenbodem klachten. In deze workshop leer je hoe je je bekkenbodemspieren kunt trainen.

Rock your birth
In deze workshop laat Doula Annelies Mulder zien welke houdingen helpen bij je bevalling en hoe belangrijk het is je lichaam voor je te laten werken.

Babys en motoriek
Anna Baltus, mede eigenaar van De Fysio Studio leert je hoe je je kind tussen de 3 maanden en een jaar op een speelse en creatieve manier vaardigheden kunt leren waardoor de motoriek verbetert.

Buikspieren na de bevalling
Vlak voor en na je bevalling mag je niet alles meer qua sporten. Meike Wouda is bekkenfysiotherapeut en trainer bij Mom in Balance geeft een les Pilates voor zwangeren vlak voor en na de bevalling. I

Zo maak je de mooiste babyfoto’s met een smartphone
Hoe maak je écht mooie foto’s met je mobiel van je buik of baby? Janou Zoet geeft praktische tips.

Mom in balance 
Esther van Diepen is moeder van vier kinderen en oprichtster van Mom in Balance. Mom in Balance geeft outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling. Wil je een keer meetrainen?  

EHBO-workshop 
Het gebeurt regelmatig dat een kind zich verslikt. Weet jij wat je moet doen zodat je kind weer snel vrij kan ademen? En weet je wat je moet doen als het echt mis dreigt te gaan? Leer in deze workshop wat je doet als jouw baby zich verslikt of verstikt.  

Baby Massage 
Center Parcs is de specialist op gezinsvakanties en ook voor babys is er van alles te doen. Zoals babymassage. Leer je van masseurs van Center Parcs hoe je een massage geeft aan je baby. 

Alle masterclasses en workshops zijn inbegrepen bij je toegangskaart van het festival maar voor een aantal moet je ivm de te verwachten drukte, je wel vooraf inschrijven. Reserveer hier je plek

 

 

 

 

 

Ook interessant?