8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - praktische info - 3 vragen aan hoofdredacteur Hilde van Ouders van Nu

3 vragen aan hoofdredacteur Hilde van Ouders van Nu

Hilde Tholen is hoofdredacteur van Ouders van Nu en mama van Feike (4), Dries (3) en Calle (1). Zij weet dus precies waar je in je zwangerschap of als jonge moeder naar op zoek bent. Reden genoeg om haar een aantal vragen te stellen over het Festival.

Hilde, een eigen Festival, wat leuk! Op 17/18/19 oktober is de Expo Haarlemmermeer omgetoverd in een bolle buiken en baby-parade. Waarom zou iedereen die zwanger is of net een baby heeft naar het In de wolken Festival moeten komen?
Ja, we kunnen niet wachten tot het begin oktober is! Als je een baby krijgt, komt er ontzettend veel op je af. Online en in tijdschriften als Ouders van Nu kun je natuurlijk alle informatie vinden die je nodig hebt, maar soms is het fijn om een product te voelen, te testen en om je vragen gewoon direct te stellen. Op dit festival heb je alles wat je moet weten en wil hebben onder 1 dak en kun je dus feitelijk in een dag alles shoppen en regelen.

Daarnaast willen we dat het echt een dagje uit is. Naast mooie merken en workshops kun je er dus ook genieten van fijne muziek, lekker eten en leuke activiteiten. Je kunt je laten informeren, maar je wordt vooral ook geïnspireerd door dingen waar je als aanstaande of jonge ouder blij van wordt.


Naast heel veel inspiratie waar je blij van wordt, kun je hier dus ook terecht voor praktische informatie over zwangerschap en baby’s.
Kan jij alvast een tipje van de sluier oplichten over welke lezingen of workshops er op het festival zijn?
We zijn druk bezig met het concreet maken van het programma en iedere week komen er activiteiten bij. Houd deze site dus goed in de gaten want de komende weken vertellen we je alle details over wat je op het festival kunt verwachten.
Hierbij alvast een tipje van de sluier:

  • Via indewolkenfestival.nl kun je vanaf 1 september persoonlijke gesprekken inplannen met onze experts. Dus als je vragen hebt over bijvoorbeeld het geven van borstvoeding, financiën, bevallen of de inrichting van je kinderkamer kun je hier in een persoonlijk gesprek met een deskundige eens over praten.
  • Georgina Kwakye, bekend van het boek ‘Ik ga Relaxed’ bevallen geeft een workshop over hoe je zo ontspannen mogelijk je bevalling doorkomt.
  • Voedingsdeskundige Sharon Looyen vertelt je alles over de feiten en fabels van gezond eten tijdens je zwangerschap.
  • Van onze columnist en verloskundige Ellen Andrea krijg je 10 tips voor een ideale kraamtijd
  • Je kunt leren hoe je de mooiste foto’s met je mobiel maakt. Janou Zoet (schrijfster van boek ‘Smart photos’) geeft een masterclass.

Maar er komt dus nog veel meer bij. Alle activiteiten en persoonlijke adviezen worden via deze site bekend gemaakt.


Waar verheug jij je zelf het meeste op voor die drie dagen tijdens het festival?
Sowieso vind ik het te gek onze lezers en fans te ontmoeten. Ouders van Nu heeft in de 51 jaar dat het merk bestaat een heel mooi portfolio opgebouwd, maar het enige wat we nog niet hadden was een plek waar de redactie, onze experts, partners en de doelgroep ook echt met elkaar in contact komen.
Verder heb ik heel veel zin in de dikke buikenlunch die we organiseren. Tijdens die lunch zit je aan tafel met andere vrouwen die ongeveer dezelfde uitgerekende datum hebben als jij. Het lijkt me echt fantastisch om al die buiken in verschillende fases bij elkaar aan een enorme tafel te zien zitten. En ja, natuurlijk hoop ik ook nog iets leuks te scoren voor mijn eigen kleine mannetjes bij één van de vele shops met kinderproducten.

Vind je het leuk om Hilde persoonlijk te ontmoeten? Dat kan. Zij is, net als heel veel andere redacteuren van Ouders van Nu, op het festival aanwezig!

Ook interessant?