8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Spoedcursus bevallen: minder pijn zonder prikken

Spoedcursus bevallen: minder pijn zonder prikken

bevallen

‘Je moet gewoon ontspannen en toelaten wat er gebeurt’, hoor je vaak als tip voor het omgaan met weeënpijn. Vind je dat nogal vaag klinken, makkelijker gezegd dan gedaan en ben je bang dat je dat helemaal niet kunt? Maar wil je liever ook geen pijnmedicatie gebruiken tijdens het bevallen? Dan ga je veel hebben aan deze praktische ‘superspoedcursus’ tijdens het In de wolken Festival met makkelijke handvatten van hypnobirthing, mindfulness en acupressuur. 

Soepele geboorte

Het klopt wel, hoor: dé manier om weeënpijn aan te gaan is ontspannen. Je lichaam kan dan makkelijker doen wat nodig is voor een soepele geboorte én je maakt endorfine aan. De werking daarvan moet je niet onderschatten: morfine is erop gebaseerd. Het haalt dus op z’n minst de scherpe kantjes van de pijn. Maar als het je lukt om kalm te blijven, kun je de pijn die je wél voelt ook beter accepteren. Verzet en angst zetten je lichaam onder spanning, waardoor alles stroever gaat en je sneller pijn ervaart. 

Houvast

Maar ja, hoe doe je dat, ‘ontspannen en accepteren’ als je iets eigenlijk spannend vindt? Daar zijn de handvatten die je uit deze masterclass haalt op gericht. We beginnen met een korte introductie over baringspijn en waar dit fysiek en mentaal door wordt beïnvloed, omdat inzicht hierin je houvast geeft. Daarna leer je effectieve, natuurlijke manieren om pijn te verminderen. Je krijgt onder meer een ademhalingstechniek die rust geeft en de ontsluiting makkelijker maakt, een massagetechniek die ontspant en de aanmaak van endorfine stimuleert én acupressuurpunten voor pijnverlichting. 

De masterclasses op het In de wolken Festival kosten niets extra, als bezoeker kun je deze kosteloos bijwonen.
Reserveer wel even je plaats voor de masterclass, dan ben je verzekerd van een plekje.

Tip: neem je partner mee! Weet-ie meteen hoe hij je kan helpen bij de bevalling.

Wie is Marijn?

De masterclass ‘Minder pijn zonder prikken’ wordt gegeven door zwangerschapscoach en Ouders van Nu Expert Marijn van der Zwaard. Vanuit haar praktijk Hey Baby Coaching (Heybabycoaching.nl ) in Groningen geeft ze onder meer hypnobirthing, zwangerschapsyoga en ontspanningsmassage. 

Ook interessant?