Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022! Hét evenement van Ouders van Nu. See you in 2022!
Home - zwanger - Geboortefotografie is voor altijd

Geboortefotografie is voor altijd

De geboorte van een baby of zoals Daphne Dekkers zegt, de geboorte van een moeder, is een uniek moment in het leven. Tijdens een geboortereportage wordt het magische verhaal verteld van de geboorte van jullie kindje. Dit is één van de meest bijzondere, emotionele en unieke momenten uit het leven, die je vaak in een roes beleeft. Een professioneel geboortefotograaf legt dit complete verhaal respectvol en integer vast zonder het geboorteproces te verstoren. Een herinnering om voor altijd te koesteren.

Een fotograaf die bij je past
Geboortefotografen.com is een professionele vakgroep van fotografen uit Nederland, aangesloten bij Dupho. Om de kwaliteit te waarborgen, werken ze met strenge toelatingseisen voor fotografen. Daarentegen zijn ze allen verschillend van karakter en ieder met een eigen ‘handtekening’ of style. Op die manier kun je als ouder(s) kiezen welke fotograaf bij je past. Middels een vrijblijvende kennismaking kun je aanvoelen of jij en je fotograaf een match zijn. Op de website kun je zien of er een fotograaf bij jou in de regio woont.

Waarom dan toch die fotograaf aan je bed?
Misschien zit je daar helemaal niet op te wachten? Weet je niet hoe je zult reageren of ben je bang dat het te druk wordt in de verloskamer. Dit zijn allemaal thema’s die kunnen meespelen in de overweging naar een professioneel fotograaf.

Misschien herken je het wel dat je je eerste bevalling in een roes hebt beleefd. De belangrijke dingen ben je vergeten en je hebt geen idee wat de reactie van je partner was die toch echt naast je stond? Bovendien werd je kindje heel snel bij je weg gehaald, omdat deze voor extra onderzoek mee moest met de arts.

Het kan ook zijn dat je droomt van mooie foto’s en dat je de unieke momenten van de geboorte heel graag terug wilt zien. Je bent zo trots op jezelf en je baby dat je deze magische gebeurtenis met je geliefden wilt delen of samen wilt herbeleven.

Investeren in een levenslange beleving
Geboortefotografie is ook echt iets voor jou als je wilt investeren in een levenslange beleving in plaats van een dure kinderwagen die je na 5 jaar via Marktplaats verkoopt. Bovendien is geboortefotografie investeren in een document speciaal voor je kind opdat hij/zij kan terugkijken met hoeveel liefde hij/zij werd welkom geheten in deze wereld.

Mentale nazorg
Naast dat de beelden heel erg mooi en integer zijn, kunnen ze ook van waarde zijn als mentale nazorg. Een moeder vertelde uit ervaring over haar eerste bevalling dat het na 24 intense uren alsnog een spoed-keizersnede werd. Een compleet trauma! De psychologe die haar na deze ervaring bijstond, vroeg haar of er foto’s waren van de geboorte. Deze had ze helaas niet. Uit ervaring is gebleken dat vrouwen hun ervaring gemakkelijker een plekje kunnen geven als ze beelden kunnen terugkijken. Ofwel het inlezen of herlezen middels beelden van een specifieke gebeurtenis kan mega helpend zijn (na een traumabevalling).

 Wat klanten zeggen

“Het herbeleven van het magische moment. Maar ook de momenten die al heel snel vervagen of die je als vrouw niet goed mee krijgt. En elke keer als ik er weer naar kijk dan denk ik, het is me nu maar mooi gelukt op eigen kracht”.

“Als fotograaf merkten we niet dat fotograaf X er was tijdens de bevalling. Vakkundig en professioneel als ze is, hadden we niet door dat ze foto’s maakte en ze kwam heus dichtbij (zagen we later op de beelden). Daarnaast was ze als mens voor ons de support op de juiste momenten. Deze fotograaf was er voor ons tijdens de mooie, maar ook moeilijke momenten”.

Wil je meer weten over onze vakgroep of over de werkwijze van onze fotografen?

Ga dan naar de website www.geboortefotografen.com

Ook interessant?