8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer 8 t/m 10 oktober 2020 | Expo Haarlemmermeer
Home - zwanger - Geboortefotografie: bijzonder waardevol

Geboortefotografie: bijzonder waardevol

geboortefotografie
Hoe mooi is het als je over een paar jaar vol trots en liefde kunt terugkijken op je zwangerschap, de geboorte van je kindje of het leven als kersvers gezin? Die gedachte is voor Vera Wind van Sprankelend Fotografie het uitgangspunt geweest om een paar jaar geleden als fotograaf aan de slag te gaan.

“Veel ouders kijken jaren later terug op de periode van het krijgen van kinderen en zijn het allemaal met elkaar eens: wat gaat die tijd snel en wat gebeurt er veel in korte tijd. Om die reden bied ik de mogelijkheid om deze speciale momenten vast te laten leggen. Als waardevolle herinnering voor later.”

Geboortefotografie

Een speciale voorliefde van Vera gaat uit naar geboortefotografie, iets wat in Nederland nog relatief nieuw en onbekend is.

“Voor veel mensen voelt dat nog té intiem en lijkt de pijn centraal te staan… Het tegenovergestelde is juist waar: omdat je zelf druk bent met bevallen, is het juist mooi om achteraf op foto’s de pure liefde en emotie terug te zien van de eerste echte kennismaking met je kindje. Daarnaast kunnen foto’s nog een extra waarde hebben, omdat je soms niet alles meekrijgt van de eerste momenten na de geboorte van je kindje. Met een geboortereportage heb je een compleet verhaal op beeld van het verwelkomen van je kindje.”

Jouw bijzondere moment

“Door wat ik zelf in mijn zwangerschappen heb meegemaakt weet ik als geen ander hoe kwetsbaar nieuw leven is. Veel klanten waarderen het dan ook dat ik me altijd oprecht in hun situatie kan inleven. Dat zorgt voor vertrouwen. Hierdoor voelt het niet alsof er een onbekende aan je bed staat”.

Op de Instagram-pagina en de website van Sprankelend Fotografie laat Vera met regelmaat recente reportages te zien, met toestemming van de ouders uiteraard. Ook kun je met Vera in contact komen als je meer wilt weten over de mogelijkheden om jouw bijzondere moment te laten vastleggen.

Vera is ook fotograaf op het In de wolken Festival, spreek haar gerust even aan als je vragen hebt.

Ook interessant?